VĂ INVIT INTR-O CĂLĂTORIE PRINTRE AROMELE ŞI CULORILE DIN FARFURII ŞI PAHARE !
Dar sunt "...ca acele călăuze care merg în fața ta dar nu întorc capul să vadă dacă îi urmezi".
BON VOYAGE !
ADRIANA

vineri, 21 februarie 2014

SUS ÎN DEAL ....O CASĂ

Locuiesc de multă, foarte multă vreme în Câmpulung ! Asist și eu, ca toată lumea de aici, la schimbările prin care trece orașul. Mai încet, mai repede, prea încet după părerea nerăbdătorilor în a vedea totul schimbat peste noapte. "Nimic nu se schimbă aici, nimic nu se mișcă". Dar, ca de obicei, nu se vede pădurea din cauza copacilor!!!
Spuneam că locuiesc în acest oraș de...o viață de om.
Despre ce vreau să vă povestesc azi? Astăzi vreau să mă adresez celor care dau de-a buzna la fiecare sfârșit de săptămână pe Valea Prahovei, ignorând ce ar putea găsi mult mai aproape. 
Despre ceva ce nu se observă chiar la prima vedere, despre posibilitatea de a avea și aici, "unde-ntoarce trenul", o oază de bun gust, de relaxare, și, nu în ultimul rând - ba chiar în primul rând, de lux.
După '90 au apărut și aici, ca peste tot în zonele turistice, pensiunile ! Multe! Nu se poate spune că, cei care au putut, nu au pus umărul ( sau, măcar, au încercat) la dezvoltarea turistică a orașului. Muscelenii sunt oameni foarte  primitori ! Dacă au reușit sau nu, nu este exclusiv vina lor!
Locuind în Câmpulung, cu casă, masă, cățel, purcel, nu am făcut niciodată pasiune pentru restaurante  Dreptu-i că, atunci când am venit eu aici, nici nu prea aveam pentru ce să fac: doua restaurante, mici, sărăcuțe, de provincie,  plus o clasică zahana în gura pieței.
Nici după '90 nu m-am declarat un fan al respectivelor locații. Mai mult obligată de meserie le-am trecut pragul. Am văzut, admirat unde era cazul, am tăcut politicos unde era alt caz și cu asta...cam basta!
Mai zilele trecute însă, mânată de oareșce interese, am ajuns unde cu gândul nu gândeam. 

Undeva, la câțiva kilometri de oraș, în comuna Mioarele. Mai fusesem acolo, pentru că, în zonă se află o pârtie de schi minunată dar, la fel de puțin cunoscută ! ( asta tot pentru cei care spun că la Câmpulung "nu ai ce vedea, nu ai de ce te duce").
Ei bine, vis-a vis de pârtia de schi se află CONACUL DE PE DEAL.
De la prima vedere impresionează clădirea: nimic sofisticat. Mare, o simt primitor-încăpătoare dar ...nici un zorzon publicitar: măcar niscai chestii fâlfâinde, niște reclame colorate, ceva acolo să atragă atenția și să bată ochiul. Nimic. Dar, apropiindu-mă de prag, două elemente dau căldură și mă fac să bănuiesc cam cu ce voi avea de-a face înăuntru: un pitic de grădină și două trotinete pentru copii dau senzația de acasă.
 A, bon, îmi spun ! Dacă sunt copii e bine !!!
Trec pragul și mă simt și mai bine. Confortabil, familial ( nu familiar). Și, fără să vreau, mă-ntreb de unde senzația de bine? În primul rând de la lumină! Lumina naturală care nu rupe exteriorul de interior. Nu intri de afară mijind ochii, încercând să-ți adaptezi privirea la semi-întunericul obișnuit restaurantelor ( chiar la multe de "casă mare"). Prin ferestrele mari, foarte mari, rămâi "afară", te bucuri în voie de lumină și de priveliștea extraordinară pe care o oferă zona. Nu spun mai multe, oricum fotografiile o vor face mai bine ca mine!!!
Nu ști pe ce să-ți oprești privirea:pe interiorul de mult bun gust, să te bucuri de priveliștea exterioară, să te minunezi că, aici,"la țară" există așa ceva!
 Cer politicos permisiunea, și plec în explorare. Mă felicit pentru inspirația de a fi luat aparatul foto!
Și, dintr-o dată, îmi dau seama că "senzația de bine" vine din confort și lux!! 
Eiii, veți spune! Vorbim de lux în vârful dealului. Ei, bine, DA ! Vorbim de lux! Dar nu luxul kitchos-țipător cu care, din păcate, ne-am cam obișnuit. Nu zbiară "luxul" la tine, nu rânjește a "io-te mă ce făcui io. Vino-aci să ne simtem bine"!!! ( Între noi fie vorbă, ăla nu e lux, ăla e formula mai ....discretă pentru "hai să scoatem ochii fraierilor și ...banul să iasă". Sau, nu se pricep la altceva, nu cunosc altceva și tot rău e!!!)
Revenind la subiect.
Nici pomeneală!
Lux de clasă, plecând de la calitate și grijă pentru detaliu. De la mochetă la lenjeriile de pat, la jucăriile din camera de joacă pentru copii ( că există și așa ceva), la mobilier, la gresia și faianța băilor, la pahare și scrumiere, la locurile de joacă amenajate în exterior,la piscina interioară de la subsol, totul este de cea mai bună calitate. Atenție la calitate, atenție la detaliu! Formula perfectă pentru LUX ! Acel lux discret , de "clasa"! Luxul care-ți îndreaptă coloana vertebrală dar, paradoxal, îți relaxează mușchii și spiritul. ( poate cam alambicată explicația dar asta a fost ceea ce am simțit eu)
Aaa, bineînteles, se vor ivi și voci care vor spune: "acolo să te duci mata! Eu nu am bani pentru lux" !
Până să spuneti așa ceva, vă recomand să accesați site-ul http://www.conaculdepedeal.ro/ și discutăm pe urmă!!!!
Prețurile sunt cu muuult mai mici decât la locații cu pretenții muuult mai mari. De multe ori - doar pretenții !!!
Ei, eu am vorbit ( scris) destul și nu vreau să fiu acuzată de promovare cu orice preț. Nu asta a fost intenția mea!
Am vrut doar să arăt că, și aici, la Câmpulung se poate !
Că, și aici, se aplică formula: "nu există nu pot, există numai nu vreau"!
Totul e să vrei! 
Și să știi!